Kurpitsasämpylät


Kokeilin Halloweenin kunniaksi vähän erilaista sämpyläohjetta. Näiden muhkeiden sämpylöiden erikoisuus ovat rakennetta rikkovat kurpitsan siemenet ja maidon tilalla toimiva kurpitsasose.
   Ainekset: n. 20 kpl.2/3 myskikurpitsaa2 dl vettä1 ps (11g) kuivahiivaa2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa1 tl suolaa2 dl grahamjauhoja (luomu)n. 7 dl hiivaleipäjauhoja1/2 dl öljyä1 dl kurpitsan- tai auringonkukan siemeniä

      Valmistus: yli 60 min. 

1. Kuori ja kuutioi kurpitsa.
Keitä kuutiot vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia.


2. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella.
Mittaa sose, sitä tarvitaan 1/2 litraa.


3. Sekoita kuumaan soseeseen kuivahiiva, siirappi ja suola.



4. Lisää grahamjauhot.


5. Alusta hiivaleipäjauhot vähitellen taikinaan.





6. Lisää lopuksi hieman rouhitut kurpitsansiemenet ja öljy.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia
.




7. Jaa taikina 20 osaan ja leivo ne sämpylöiksi, kohota ne hyvin






8. Paista sämpylöitä 225 asteessa 8-10 minuuttia.





Vinkki! : Hiivaleipäjauhot voit korvata tavallisilla vehnäjauhoilla, jos niitä ei kotoa löydy.




Herkullisia leivontahetkiä!

<3 Anniina                       

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit