Kurpitsasämpylät
Kokeilin Halloweenin kunniaksi vähän erilaista sämpyläohjetta. Näiden muhkeiden sämpylöiden erikoisuus ovat rakennetta rikkovat kurpitsan siemenet ja maidon tilalla toimiva kurpitsasose.
Ainekset: n. 20 kpl.2/3 myskikurpitsaa2 dl vettä1 ps (11g) kuivahiivaa2 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa1 tl suolaa2 dl grahamjauhoja (luomu)n. 7 dl hiivaleipäjauhoja1/2 dl öljyä1 dl kurpitsan- tai auringonkukan siemeniä
Valmistus: yli 60 min.
1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Keitä kuutiot vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. |
2. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella. Mittaa sose, sitä tarvitaan 1/2 litraa. |
3. Sekoita kuumaan soseeseen kuivahiiva, siirappi ja suola. |
4. Lisää grahamjauhot. |
5. Alusta hiivaleipäjauhot vähitellen taikinaan. |
6. Lisää lopuksi hieman rouhitut kurpitsansiemenet ja öljy. Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia. |
7. Jaa taikina 20 osaan ja leivo ne sämpylöiksi, kohota ne hyvin |
8. Paista sämpylöitä 225 asteessa 8-10 minuuttia. |
Vinkki! : Hiivaleipäjauhot voit korvata tavallisilla vehnäjauhoilla, jos niitä ei kotoa löydy.
Herkullisia leivontahetkiä!
<3 Anniina
Ihana postaus!
VastaaPoistaKuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaKiitos💕
VastaaPoista