Sokerimassaruusu
Sokerimassasta itse tehdyt kukkakoristeet tuovat kakkuun persoonallisuutta ja eloa. Ruusut ovat melko helppoja tehdä, mutta ainakin ensimmäiselle kerralle kannattaa varata paljon aikaa.Tässä ohje sokerimassaruusun tekemiseen:
- Kaupoissa on saatavilla marsipaania, sokerimassaa ja kaulintamassaa.
- Tykkään itse käyttää sokerimassaa, (koska se on vitivalkoista) vaikka se kuivahtaakin aika nopeasti.
- Alustana toimii hyvin leivinpaperi.
- Tomusokeria avuksi muovailuun ja jokin työväline jolla voit ohentaa terälehtien reunoja, (esim. kaulin) mutta sormillakin pystyy tekemään sen hyvin.
- Kukkanaulaa käytän ruusun tekotelineenä.
- Massan värjäsin kolmeen eri sävyyn, aloitan tummasta ja lopetan vaaleaan.
- Värjään yleensä massat geelimäisillä elintarvikeväreillä.
- Massa kannattaa pehmitää hyvin vaivaamalla ennen, kun aloitaa.
Ruusun valmistus:
1. Aloita ruusun teko:
- Ota pala tumminta massaa, pistä se kukkanaulan kärkeen ja muotoile pisaran malliseksi.
2. Tee seuraavaksi terälehtiä:
- Ota pieni pala tumminta massaa ja muovaile siitä pallo.
- Litistä se ohueksi ja ohenna vielä enemmän terälehden yläreunaa.
- Kiinnitä se pisaraan ja taita terälehden reunat kiinni.
- Jatka pienten terälehtien tekoa muutama kierros ja vaihda sitten väriä ja suurenna hieman terälehtien kokoa.
3. Värin vaihto:
- Muutaman kierroksen jälkeen voit vaihtaa värin vaaleimpaan ja suurentaa hieman terälehtien kokoa.
4. Viimeistely:
- Kun ruusu on valmiin näköinen, ota se pois naulasta ja leikkaa saksilla ylimääräinen kanta pois.
- Siveltimellä voi taitella varovasti terälehtien kärkiä ja sipaista pintaan hieman tomuväriä. Anna kuivua.
- Säilytä kuivuneet koristeet huoneenlämmössä polyltä suojattuna.
Toivottavasti tästä oli jollekkin hyötyä! Kommentoi ihmeessä jos jotain kysyttävää!
~Anniina
👏👏❤❤
VastaaPoista