Sokerimassaruusu


Sokerimassasta itse tehdyt kukkakoristeet tuovat kakkuun persoonallisuutta ja eloa. Ruusut ovat melko helppoja tehdä, mutta ainakin ensimmäiselle kerralle kannattaa varata paljon aikaa.Tässä ohje sokerimassaruusun tekemiseen:
  • Kaupoissa on saatavilla marsipaania, sokerimassaa ja kaulintamassaa. 

  • Tykkään itse käyttää sokerimassaa, (koska se on vitivalkoista) vaikka se kuivahtaakin aika nopeasti.

  • Alustana toimii hyvin leivinpaperi.

  • Tomusokeria avuksi muovailuun ja jokin työväline jolla voit ohentaa terälehtien reunoja, (esim. kaulin) mutta sormillakin pystyy tekemään sen hyvin.
  •  Kukkanaulaa käytän ruusun tekotelineenä. 

  • Massan värjäsin kolmeen eri sävyyn, aloitan tummasta ja lopetan vaaleaan.

  • Värjään yleensä massat geelimäisillä elintarvikeväreillä. 

  • Massa kannattaa pehmitää hyvin vaivaamalla ennen, kun aloitaa.


Ruusun valmistus:


1. Aloita ruusun teko: 
  • Ota pala tumminta massaa, pistä se kukkanaulan kärkeen ja muotoile pisaran malliseksi.


2. Tee seuraavaksi terälehtiä:
  • Ota pieni pala tumminta massaa ja muovaile siitä pallo. 
  • Litistä se ohueksi ja ohenna vielä enemmän terälehden yläreunaa. 
  • Kiinnitä se pisaraan ja taita terälehden reunat kiinni. 
  • Jatka pienten terälehtien tekoa muutama kierros ja vaihda sitten väriä ja suurenna hieman terälehtien kokoa.
3. Värin vaihto:

  • Muutaman kierroksen jälkeen voit vaihtaa värin vaaleimpaan ja suurentaa hieman terälehtien kokoa.


4. Viimeistely:
  •  Kun ruusu on valmiin näköinen, ota se pois naulasta ja leikkaa saksilla ylimääräinen kanta pois.
  • Siveltimellä voi taitella varovasti terälehtien kärkiä ja sipaista pintaan hieman tomuväriä. Anna kuivua.
  • Säilytä kuivuneet koristeet huoneenlämmössä polyltä suojattuna.



Toivottavasti tästä oli jollekkin hyötyä! Kommentoi ihmeessä jos jotain kysyttävää!
~Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit