Mustikka-vaniljaboston
Bostonkakku saa uutta makua nyt kypsimmillään olevista mustikoista.
Ainekset:
Taikina:
2,5 dl vaniljakastiketta
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Mustikka-vaniljatäyte:
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl pakastemustikoita
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
Valmistus: yli 30 min
Taikina:
2,5 dl vaniljakastiketta
25 g hiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
8 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
Mustikka-vaniljatäyte:
100 g margariinia
2 dl tomusokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 dl pakastemustikoita
Voiteluun:
1 kananmuna
Pinnalle:
raesokeria
Valmistus: yli 30 min
- Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon myös sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää puolet jauhoista. Alusta sekaan pehmeä rasva ja loput jauhot. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina ohueksi (30x60) cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle ja ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä yhdeksän pullaa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä liinalla ja kohota 20 minuuttia.
- Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti