Mustikka-vaniljaboston


Bostonkakku saa uutta makua nyt kypsimmillään olevista mustikoista.


Ainekset:   

Taikina:     
                  2,5 dl vaniljakastiketta
  25 g hiivaa 
    1 dl sokeria   
             1 tl kardemummaa 
    0,5 tl suolaa 
     1 kananmuna
            8 dl vehnäjauhoja
          75 g margariinia 

                 Mustikka-vaniljatäyte:
          100 g margariinia
          2 dl tomusokeria
             2 rkl vehnäjauhoja
             1 rkl vaniljasokeria
                     2 dl pakastemustikoita 

Voiteluun: 
     1 kananmuna

Pinnalle:  
 raesokeria

                 Valmistus: yli 30 min

  • Lämmitä vaniljakastike kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva joukkoon. Sekoita  joukkoon myös sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää puolet jauhoista. Alusta sekaan pehmeä rasva ja loput jauhot. Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
  • Kauli taikina ohueksi (30x60) cm:n levyksi. Sekoita kulhossa margariini, tomusokeri, jauhot ja vaniljasokeri. Levitä seos taikinalevylle ja ripottele pinnalle mustikat. Kääri levy rullalle ja leikkaa siitä yhdeksän pullaa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta pullat väljästi leikkauspinta ylöspäin vuokaan. Peitä liinalla ja kohota 20 minuuttia.
  •  Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa alatasolla noin 30 minuuttia.




~Anniina

Kommentit

Suositut tekstit