Sitruunapiiras


Murotaikinapohjainen ja italialaisella marengilla päällystetty sitruunapiiras 
maistuu varmasti kaikille.

  
Ainekset:          

 Murotaikina:       
  1 dl tomusokeria   
  3 dl vehnäjauhoja
150 g voita         
1 keltuainen       
kylmää vettä     

Sitruunatäyte:   
1 liivatelehti       
           1 1/2 dl sitruunamehua
2 dl sokeria       
2 dl vettä          
          3/4  maissitärkkelystä
3 keltuaista      
30 g voita         

         Italialainen marenki: 
 75 g valkuaista 
1/2 dl vettä       
150 g sokeria   

          Valmistus: yli 30 min 

  • Sekoita kaikki pohjan ainekset taikinaksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää vettä tarvittaessa. Kiedo taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin lepäämään 20 minuutiksi. Kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi pyöreäksi levyksi ja vuoraa sillä piirakkavuoka. Pistele pohjaa haarukalla ja laita pakastimeen puoleksi tunniksi. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä. Jäähdytä.
  • Laita liivate kylmään veteen likoamaan. Sekoita sitruunamehu, sokeri ja 1 dl vettä yhteen kattilassa. Vatkaa 1 dl vettä, maissitärkkelys ja keltuaiset yhteen kulhossa. Kiehauta sitruunaseos ja kaada keltuaisseos joukkoon samalla sekoittaen. Keitä seosta, kunnes se sakenee ja sekoita liivate ja voi joukkoon.Sekoita täyte tasaiseksi ja anna jäähtyä. Levitä täyte piirakkapohjalle ja laita vuoka pakastimeen.
  • Kaada vesi ja sokeri kattilaan. Kiehauta. Ala vatkata valkuaisia koneella, kun sokeriliemi on 100 asteista. Keitä sokeriliemi 121 asteiseksi. Kaada liemi ohuena nauhana valkuaisiin samalla vatkaten. Jatka vatkaamista , kunnes marenki on jäähtynyttä ja jäykkää.
  • Lusikoi marenki sitruunatäytteen päälle ja tee marenkiin pieniä huippuja. Ruskista marengin pintaa kaasupolttimella tai kuuman grillivastuksen alla muutamaia sekunteja.



~Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit