Vadelma-valkosuklaatäytekakku
Näyttävä täytekakku koristaa juhlapöydän. Leivoin tämän kakun kesäisiin juhliin. Maistui kaikille ja hävisi hetkessä parempiin suihin. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa tehdä sokerimassasta ruusuja ja siitä löytyy myös tutoriaalia blogista ja instagramista. Koristelussa on vain mielikuvitus rajana.
Ainekset:
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl maitoa
1/2 rkl vaniljasokeria
Vadelmatäyte:
3 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 rkl sokeria
1 prk (200 g) maustettua rahkaa vanilja
2 dl kuohukermaa
Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
1 rasia (200 g) vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g vadelmia
Koristelu:
2 dl vispikermaa
1 rasia (200g) vaniljatuorejuustoa
500 g valkoista sokerimassaa
Pohja:
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
1 dl maitoa
1/2 rkl vaniljasokeria
Vadelmatäyte:
3 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 rkl sokeria
1 prk (200 g) maustettua rahkaa vanilja
2 dl kuohukermaa
Valkosuklaatäyte:
100 g valkosuklaata
1 rasia (200 g) vaniljatuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
100 g vadelmia
Koristelu:
2 dl vispikermaa
1 rasia (200g) vaniljatuorejuustoa
500 g valkoista sokerimassaa
pinkkiä elintarvikeväriä
Valmistus: yli 60 min
1. Valmista ensin pohja: Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varoen tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan (esim. irtopohja) ja paista uunin alatasolla 175 asteessa 30-35 minuuttia.
2. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan . Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Nosta ylin kakkupohja vuoan pohjalle paistopinta alaspäin. Kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
3. Valmista seuraavaksi vadelmatäyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna vadelmat ja sokeri kattilassa. Anna kiehua hetki, kunnes vadelmat alkavat hajota. Sulata liivatteet vadelmien joukkoon ja jäähdytä. Sekoita vadelmien joukkoon rahka ja vaahdotettu kerma. Levitä alimman kerroksen päälle halutessasi ohut kerros vadelmahilloa. Levitä täyte hillon päälle. Nosta päälle keskimmäinen levy ja kostuta se.
4. Valmista seuraavaksi valkosuklaatäyte: Sulata suklaa. Vatkaa se huoneenlämpöisen tuorejuuston joukkoon. Nostele sekaan kermavaahto. Voit halutessasi laittaa tähänkin väliin ohuen kerroksen vadelmahilloa. Levitä valkosuklaatäyte hillon päälle ja painele joukkoon vadelmia. Nosta päälle viimeinen kostutettu kakkulevy.
5. Peitä kakku kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6 tuntia. Kumoa kakku tarjoiluvadille ja poista kelmut.
6. Tee lopuksi koristelu: Vaahdota kerma ja tuorejuusto keskenään kulhossa. Levitä seos kakun pinnalle tasaisesti paletilla tai veitsellä. Jaa sokerimassa kolmeen osaan. Värjää massat pinkin eri sävyillä. Vaivaa sokerimassa yhdeksi, pehmeäksi osaksi. Kauli tomusokeroidulla pöydällä ohueksi (5 mm) levyksi. Nosta levy kaulimen avulla kakun päälle. Sovita reunat sileiksi ja leikkaa ylkimääräinen massa pois veitsellä. Koristele syötävillä kukilla tai tee sokerimassasta ruusuja tai neilikoita.
Juhlavia leivontahetkiä! ~Anniina |
Oii ihana kakku❤❤ en varmaan itse tollasta osais leipoo mut ehkä jonain päivänä😍😍
VastaaPoistaKannattaa ehdottomasti koittaa!❤👍🏼 Vaikka kakku ehkä näyttää vaikealta valmistaa, se oli suht helppoa.
Poista