Fenkolinsiemenillä koristellut sämpylät toimivat hyvin hampurilaissämpylöinä. Voit käyttää koristeena myös hyvin esim. unikonsiemeniä.
Ainekset: 8 kpl
2 dl vettä
1 dl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
2 dl hiivaleipäjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
30 g voita
1 kananmuna
1/2 rkl vettä
fenkolinsiemeniä
Valmistus: yli 60 min
1. Mittaa vesi sekä maito kulhoon ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiiva ja sokeri. Anna seistä noin viiden minuutin ajan, kunnes seos alkaa kuplia.
2. Sekoita suola ja jauhot keskenään ja lisää erissä taikinaan. Lisää joukkoon kananmuna ja sulatettu voi.
3. Vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuutin ajan. (yleiskoneella 5 min.)
4. Anna taikinan kohota liinan alla parin tunnin ajan, kunnes se on kaksinkertainen.
5. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele niistä sämpylöitä. Kohota sämpylöitä liinan alla leivinpaperin päällä noin tunti.
6. Voitele sämpylät kananmuna-vesiseoksella ja ripottele pinnalle fenkolinsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa 10 -15 minuuttia. Laita halutessasi paistamisen ajaksi uunin pohjalle vettä kulhossa, jos haluat sämpylöistä rapeita.
|
Kommentit
Lähetä kommentti