Ruissämpylät



 Nämä pehmeät ruissämpylät ovat suosikkejani.
 Ne ovat aina yhtä pehmeitä ja maukkaita ja myöskin hyvin helppoja tehdä. 
Nauti tuoreet sämpylät voinokareen kera.

  Ainekset: 20 kpl   

 5 dl maitoa          
 50 g hiivaa          
3 rkl siirappia     
 2 tl suolaa          
 3/4 dl öljyä         
  6 gl ruisjauhoja   
          n. 6 dl vehnäjauhoja   

          Valmistus: yli 30 min.   

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman käsiin tarttuvaksi.
2. Kohota taikina lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 20-25 sämpylää.
3. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.



Ihania leivontahetkiä!
<3 Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit