Ruissämpylät
Nämä pehmeät ruissämpylät ovat suosikkejani.
Ne ovat aina yhtä pehmeitä ja maukkaita ja myöskin hyvin helppoja tehdä.
Nauti tuoreet sämpylät voinokareen kera.
Ne ovat aina yhtä pehmeitä ja maukkaita ja myöskin hyvin helppoja tehdä.
Nauti tuoreet sämpylät voinokareen kera.
Ainekset: 20 kpl
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 rkl siirappia
2 tl suolaa
3/4 dl öljyä
6 gl ruisjauhoja
n. 6 dl vehnäjauhoja
Valmistus: yli 30 min.
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää siirappi, suola, öljy ja ruisjauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja hieman käsiin tarttuvaksi.
2. Kohota taikina lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta jauhoja apuna käyttäen 20-25 sämpylää.
3. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa, uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Ihania leivontahetkiä!
<3 Anniina
|
Mikä on gl? Ruisjauhoja 6gl?
VastaaPoista