Daim-juustokakku



Täyteläisen makea ja samettinen paistettu daim-juustokakku kruunaa esimerkiksi uudenvuoden aattoillan kattauksen. Mantelijauhoista tehty mantelipohja sopii hyvin daimin makumaailmaan ja tekee kakusta samalla gluteenittoman.



Ainekset: 


Pohja:
  • 2 rkl voita
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 1 rkl fariinisokeria
  • 30 g daimia


Täyte:
  • 600 g tuorejuustoa
  • 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl maizenaa
  • 4 kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 200 g rouhittua daimia


Salted caramel:
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl vettä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • sormisuolaa



Valmistus:



Pohja:
  • Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja reunalle, jonka halkaisija on 18 cm.
  • Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon mantelijauhot, sokeri ja daimrouhe.
  • Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on hiukan sulanut.
  • Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin vetäytymään.
Täyte:
  • Vatkaa tuorejuusto, fariinisokeri ja maizena sileäksi massaksi.
  • Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
  • Lisää ranskankerma ja sitruunamehu täytteeseen.
  • Kääntele sekaan daimrouhe ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  • Paista kakkua uunin keskitasolla 160-asteessa noin 1 1/2 tuntia.
  • Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöillä vielä tunti.
  • Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi.

Salted caramel:
  • Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa.
  • Lisää kerma vähitellen seokseen sekoittaen.
  • Keitä kinuskia 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  • Lisää lopuksi hyppysellinen sormisuolaa.
  • Tarjoile kakku lämpimän kinuskin kera!












~Anniina

Kommentit

Suositut tekstit