Daim-juustokakku
Täyteläisen makea ja samettinen paistettu daim-juustokakku kruunaa esimerkiksi uudenvuoden aattoillan kattauksen. Mantelijauhoista tehty mantelipohja sopii hyvin daimin makumaailmaan ja tekee kakusta samalla gluteenittoman.
Ainekset:
Pohja:
- 2 rkl voita
- 2 dl mantelijauhoja
- 1 rkl fariinisokeria
- 30 g daimia
Täyte:
- 600 g tuorejuustoa
- 1/2 dl fariinisokeria
- 2 rkl maizenaa
- 4 kananmunaa
- 150 g ranskankermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 200 g rouhittua daimia
Salted caramel:
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl vettä
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- sormisuolaa
Valmistus:
Pohja:
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja reunalle, jonka halkaisija on 18 cm.
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon mantelijauhot, sokeri ja daimrouhe.
- Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on hiukan sulanut.
- Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka jääkaappiin vetäytymään.
- Vatkaa tuorejuusto, fariinisokeri ja maizena sileäksi massaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Lisää ranskankerma ja sitruunamehu täytteeseen.
- Kääntele sekaan daimrouhe ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 160-asteessa noin 1 1/2 tuntia.
- Avaa uunin luukku ja anna kakun olla uunissa jälkilämmöillä vielä tunti.
- Jäähdytä kakku huoneenlämmössä ja siirrä jääkaappiin ainakin muutamaksi tunniksi.
Salted caramel:
- Mittaa vesi ja sokeri kattilaan. Lämmitä, kunnes sokeri sulaa.
- Lisää kerma vähitellen seokseen sekoittaen.
- Keitä kinuskia 15-20 minuuttia koko ajan sekoittaen.
- Lisää lopuksi hyppysellinen sormisuolaa.
- Tarjoile kakku lämpimän kinuskin kera!
~Anniina
Kommentit
Lähetä kommentti