Raparperimoussekakku peilipinnalla



Leivoin äitienpäiväksi ensimmäistä kertaa peilipinnallisen kakun.
Se onnistui hyvin ja oli paljon helpompaa, mitä kuvittelin.

Ainekset:

Pohja:     
2 munaa  
        0,75 dl sokeria 
               1/2 tl vanilijasokeria
              1/2 dl vehnäjauhoja
                1/2 dl perunajauhoja
              3/4 tl leivinjauhetta

         Raparperisose:
                       350 g raparperia paloina
     1,5 dl sokeria
            1 tl vanilijasokeria
 1/2 dl vettä
                       punaista elintarvikeväriä

             Raparperimousse:
                 4 dl raparperisosetta
             4 dl kuohukermaa
              200 g tuorejuustoa
6 liivatetta

                                    2 dl tuoreita mansikoita kuutioina

Peilikiille:  
3 liivatetta 
              220 g kuohukermaa
                10 g glukoosisiirappia
               225 g valkosuklaata
       25 g rypsiöljyä 
                      punaista elintarvikeväriä

Koristelu:   
             tuoreita mansikoita 
       macaronsseja  
             

                Valmistus: yli 60 min.

1. Valmista ensin pohja: vaahdota munat, sokeri ja vanilijasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Tee seuraavaksi raparperisose: leikkaa raparperit paloiksi ja laita sokerin, vanilijasokerin ja veden kanssa kattilaan. Keitä kunnes raparperit ovat täysin pehmenneet. Nosta kattila levyltä ja soseuta sileäksi. Lisää punaista elintarvikeväriä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
ripottele puolet pilkotuista mansikoista pohjan päälle.

3. Valmista seuraavaksi raparperimousse: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota  tuorejuusto ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lusikoi raparperisoseesta noin kolmannes kattilaan ja kiehauta. Lisää puristetut liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Kaada liivatteellinen raparperisose loppujen raparperisoseiden joukkoon. Mikäli sose on kuumaa anna sen jäähtyä hieman. Lusikoi kerma-tuorejuustovaahtoa vähän kerrallaan jäähtyneen raparperisoseen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada noin puolet moussesta pohjan ja mansikoiden päälle. Ripottele loput mansikkakuutiot moussen päälle ja kaada loppu mousse vielä niiden päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään mieluiten yön yli.

4. Valmista seuraavaksi peilikiille: nosta kakku pakkaseen (noin tunnin ajaksi)
Pilko valkosuklaa karkeaksi rouheeksi.  Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta kerma ja glukoosisiirappi. Nosta liedeltä ja ja sulata joukkoon valkosuklaa. Lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi joukkoon öljy ja punainen elintarvikeväri. Soseuta massa sauvasekoittimella ja kaada vielä siivilän läpi. Ota massasta puoli desiä elleen ja värjää se tummemman punaiseksi. Massat ovat kuorrutusvalmiita 32 asteisina. 

5. Ota kakku pois pakastimesta ja irrota se irtopohjavuoasta. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja laita sen päälle ritilä. Nosta kakku ritilän päälle ja aloita kuorruttaminen. Valuta kuorrutusta kylmän kakun pintaan. Tee marmorikuvio heti perään: valuta lusikalla tummemman punaisella kuorrutteella epämääräisiä viivoja kakun pintaan. Veitsellä kevyesti sipaisemalla saat värit hieman sekoittumaan. Anna kuorrutuksen hetken aikaa jähmettyä ja siisti sitten sen alareuna. Koristele macarounsseilla ja tuoreilla mansikoilla ja laita jääkaappiin.









Makeita leivontahetkiä!
<3 Anniina



























Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit