Munkkirinkilät kahdella kuorrutteella


 Perinteiset munkkirinkilät ovat vapun ykkösherkku. 
Mikään ei voita tuoretta ja lämmintä munkkia, joko kuorrutteella tai ilman.


 Ainekset: 40 kpl  

Taikina:               
5 dl maitoa         
50 g hiivaa         
1 1/2 dl sokeria   
      1 rkl kardemummaa 
 1 tl suolaa           
 2 kpl munaa       
    14 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä    

Paistamiseen:   
1 l rypsiöljyä      

  Kinuskikuorrute: 
   2 dl fariinisokeria 
   2 dl kuohikermaa

 Suklaakuorrute:
   1 dl kuohukermaa
        200 g maitosuklaata

Pinnalle:          
            hasselpähkinärouhetta
                    kuivattuja mansikkahippuja 
                 valkosuklaata sulatettuna

Valmistus: 2 h 

1. Valmista ensin taikina: liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola, munat ja noin puolet jauhoista. Alusta taikinaan öljy ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista.
2. Kohota liinan alla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi noin 30 min.
3. Vaivaa taikinasta liika ilma pois jauhotetulla pöydällä. Leivo se tangoksi ja jaa 40 palaan. Muotoile paloista pullia ja kohota liinan alla peitettynä. 
4. Paina sormella reikä pullien keskelle ja suurenna sitä hieman. Voit myös tehdä munkeista pieniä ja pyöreitä ja täyttää ne hillolla.
5. Kuumenna öljy kattilassa 170-180-asteiseksi. Pudota 2 tai 3 munkkirinkilää varovasti kuumaan öljyyn. Paista 1-2 minuuttia per puoli. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle. Pyörittele valmiit munkit sokerissa tai kuorruta.
6. Valmista kinuskikuorrute: Kuumenna kerma ja fariinisokeri kattilassa. Anna seoksen kiehahtaa ja alenna sitten lämpötilaa. Keitä seosta hiljalleen 20 minuuttia, välillä sekoittaen.Tiputa tippa kinuskia kylmään veteen. Jos nokareen pystyy nostamaan ehjänä jasista on kinuski valmista.
7. Valmista suklaakuorrute: kiehauta kerma kattilassa ja ota pois levyltä. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Jäähdytä hieman.
8. Kasta sokeroimattomien munkkejen toinen puoli kuorrutteeseen ja koristele haluamallasi tavalla.






 Makeita leivontahetkiä!
<3 Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit