Pataleipä



Tämä helppo ja maukas pataleipä onnistuu ilman vähempää vaivaamistakin. Voit korvata pienen osan vehnäjauhoista esim. ruisjauhoilla.

Ainekset:

  230 g vettä
                                     330 g puolikarkeita vehnäjauhoja
                   1 gramma kuivahiivaa
              7 grammaa suolaa

 Valmistus:
1,Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää niiden joukkoon kädenlämpöinen vesi. Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kelmulla ja anna levätä huoneenlämmössä noin 24 tuntia.
2, Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä. Muovaile siitä pyöreä pallo. Peitä kulho liinalla ja ripota sinne jauhoja. Aseta taikina parempi puoli alaspäin liinan päälle kulhoon ja kääri se liinan sisään. Kohota 1-2 tuntia, kunnes leipä on kohonnut kolmasosan suuremmaksi.
3. Laita uuni 250 asteeseen ja lämmitä kannellinen kattila tai pata uunin lämmetessä. KUmoa leipä kuumaan pataan. Ripota hieman jauhoja päälle ja viillä terävälle veitsellä viilto leivän pintaan. Laita padan kansi kiinni ja paista leipää 45 minuuttia.
4. Ota leipä pois padasta ja paista vielä ilman pataa 10-15 minuuttia 200 asteessa. Leipä on valmis, kun se kumisee koputtaessa sitä pohjasta. Jäähdytä leipää vähintään puoli tuntia ja nauti levitteen kera.





Maukkaita leivontahetkiä!
<3 Anniina



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit