Samettinen mangojuustokakku


Tässä on ihan paras ja yksi suosikki juustokakkuresepteistäni, 
nimittäin raikas ja samettisen pehmeä mangoinen juustokakku.
Resepti on todella helppo ja yksinkertainen, 
eikä kakun tekemiseen vierähdä, kuin muutama tovi.


Ainekset: 


Pohja:     

 75 g voita 
                    150 g digestivekeksejä

Täyte:    
   
               4 dl kuohukermaa 
                                          300g tuorejuustoa tai mascarponea
     2 dl sokeria 
             1 tl vaniljasokeria
            1 tl limen mehua
   tilkka vettä
  6 liivatetta

Kiille:    

                        2 purkkia mangososetta
  2 liivatetta
                   tilkka vettä tai mehua


     Koristeeksi:

       macaronsseja
     sokerihelmiä
              appelsiinin lohkoja
            ruusun terälehtiä

 Valmistus:

  • Pohja: pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sulata voi niiden joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
  • Täyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa sokerit, limen mehu ja tuorejuusto notkeaksi. Sulata liivatteet tikkaan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele seos kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  • Kiille: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta vesi tai mehu kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatteet ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mangosose varovasti kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  • Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.






 ~ Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit