Samettinen mangojuustokakku
Tässä on ihan paras ja yksi suosikki juustokakkuresepteistäni,
nimittäin raikas ja samettisen pehmeä mangoinen juustokakku.
Resepti on todella helppo ja yksinkertainen,
eikä kakun tekemiseen vierähdä, kuin muutama tovi.
Ainekset:
Pohja:
75 g voita
150 g digestivekeksejä
Täyte:
4 dl kuohukermaa
300g tuorejuustoa tai mascarponea
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl limen mehua
tilkka vettä
6 liivatetta
Kiille:
2 purkkia mangososetta
2 liivatetta
tilkka vettä tai mehua
Koristeeksi:
macaronsseja
sokerihelmiä
appelsiinin lohkoja
ruusun terälehtiä
Valmistus:
- Pohja: pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sulata voi niiden joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Täyte: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa sokerit, limen mehu ja tuorejuusto notkeaksi. Sulata liivatteet tikkaan kiehuvaa vettä ja kaada se ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon koko ajan vatkaten. Kääntele seos kerman joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Kiille: laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Kiehauta vesi tai mehu kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivatteet ohuena nauhana mangososeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada mangosose varovasti kakun päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
- Koristele kakku juuri ennen tarjoilua.
~ Anniina
Ihana!!!❤❤
VastaaPoista