Mansikkajäätelö (ilman konetta)


Kotitekoinen mansikkajäätelö on erittäin helppo tehdä ilman jäätelökonetta vaikkapa mökkkioloissa. Jäätelö on jopa vastustamattoman hyvää varsinkin kesän tuoreista mansikoista tehtynä.



Ainekset:          

6 dl vispikermaa
                1 prk kondensoitua maitoa
          1/2 dl glugoosisiirappia
  1 tl vaniljajauhetta
 2-3 dl mansikoita

Lisäksi:              
keksejä muruina
             valkosuklaata rouhittuna

 Valmistus:          

  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito, siirappi sekä vanilja, vatkaa tasaiseksi.
  • Soseuta mansikat sileäksi pyreeksi. Kaada puolet jäätelömassasta isoon pakastimen kestävään vuokaan. Lisää mansikkapyrettä raitoina päälle ja ripottele väliin esim. keksimurua ja valkosuklaarouhetta.
  • Kaada loppu jäätelömassa sekä mansikkapyree vuokaan ja koristele.
  • Pakasta jäätelöä ainakin 8h tai mielellään yön yli. Anna jäätelön pehmetä rauhassa huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta saat siitä helpommin palloja.






Kommentit

Suositut tekstit