Mansikkajäätelö (ilman konetta)
Kotitekoinen mansikkajäätelö on erittäin helppo tehdä ilman jäätelökonetta vaikkapa mökkkioloissa. Jäätelö on jopa vastustamattoman hyvää varsinkin kesän tuoreista mansikoista tehtynä.
Ainekset:
6 dl vispikermaa
1 prk kondensoitua maitoa
1/2 dl glugoosisiirappia
1 tl vaniljajauhetta
2-3 dl mansikoita
Lisäksi:
keksejä muruina
valkosuklaata rouhittuna
Valmistus:
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää kondensoitu maito, siirappi sekä vanilja, vatkaa tasaiseksi.
- Soseuta mansikat sileäksi pyreeksi. Kaada puolet jäätelömassasta isoon pakastimen kestävään vuokaan. Lisää mansikkapyrettä raitoina päälle ja ripottele väliin esim. keksimurua ja valkosuklaarouhetta.
- Kaada loppu jäätelömassa sekä mansikkapyree vuokaan ja koristele.
- Pakasta jäätelöä ainakin 8h tai mielellään yön yli. Anna jäätelön pehmetä rauhassa huoneenlämmössä ennen tarjoilua, jotta saat siitä helpommin palloja.
Kommentit
Lähetä kommentti