Mangomoussekakku suklaasydämellä





Pääsiäinen lähestyy ja kakut vaihtaa väriä kevään sävyihin.Tämä kakku on kevyt ja kermainen ja makuelämyksen kruunaa suklaamoussesydän sen keskellä. Tästä riittää nautittavaa suurellekkin joukolle.



Ainekset:      

Pohja:           
                         2 pötköä vanilijatäytekeksejä
 50 g voita      

     Suklaamousse: 
  3dl kermaa     
                150g tummaa suklaata 
2 keltuaista   
     1 dl tomusokeria
2 liivatetta     

    Mangomousse:
7 dl kermaa  
                                          2 pakettia maustamatonta tuorejuustoa
           500g mangososetta
1 dl sokeria   
          1 rkl vanilijasokeria 
                 1 1/2 rkl sitruunamehua
  7 liivatelehteä

Kiille:            
               1 1/2 dl mangososetta
                       1 1/2 dl vettä 3 liivatelehteä

Koristeluun: 
        tummaa suklaata
  valkosuklaata
           sokerimassakukkia


             Valmistus: yli 60 min

1. Valmista ensin suklaamoussekakku: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri keskenään. Lisää keltuaisvaahtoon  jäähtynyt suklaa sula. Sulata pehmenneet liivatelehdet kuumaan tilkkaan vettä ja lisää ohuena nauhana suklaa- keltuaismassaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita käännellen tasaiseksi ja kaada irtopohjavuokaan ( halk. 22 cm) Pakasta kakku.

2. n keksit ja sekoita sula voi sekaan. Taputtele muruseos kakkurenkaaseen ( halk. 29-30 cm)

3. Valmista mangomousse: laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston sekaan sokerit ja sitruunamehu. Sulata liivatelehdet noin 1/2 dl kiehuvaa vettä ja kaada seos ohuena nauhana mangososeen joukkoon. Kaada mangosose-liivateseos tuorejuuston sekaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto.

4. Kokoa kakku: Nosta jäähtynyt suklaamoussekakku keksimuru-pohjan päälle. Kaada näiden päälle mangomousse. Laita kakku hyytymään jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli.

5.nyt valmista pinnalle kiille: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita vesi ja mangosose keskenään. Sulata liivatelehdet noin 1/2 dl kiehautettua mango-vesiseosta, jonka kaadat sitten loppuun mango-vesiseokseen. Kaada kiille varovasti hyytyneen kakun pinnallw. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti. Koristele viimeiseksi kakku suklaalla ja kukkasilla.










Keväisiä leivontahetkiä!
<3Anniina

Kommentit

  1. Toi on todella hieno, mulla tässä synttärit on viikon päästä niin voisin tuota koittaa sinne

    VastaaPoista
  2. Ihana! Mun on varmaan ihan pakko testata tätä! <3

    VastaaPoista
  3. Näyttää kyllä niin hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Tosi nätin näköinen kakku ja maistuukin varmasti hyvältä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit