Perinteinen rahkapiirakka



 Tällä kertaa halusin päästä pääsiäisen tunnelmaan perinteisesti leipomalla rahkapiirakkaa.
Se vaan kyllä toimii aina!
Ainekset: pellillinen  

Taikina:                     
3 dl maitoa               
 25 g hiivaa                
1 1/4 dl sokeria        
1/2 tl suolaa             
2 tl kardemummaa  
1 muna                    
8 dl vehnäjauhoja   
3/4 dl sulaa voita    

Päälle:                   
2 munaa                
2 prk maitorahkaa 
2 dl vispikermaa    
1 1/4 dl sokeria      
2 tl vaniljasokeria   
   1/2 dl sitruunamehua
 (rusinoita)               


    Valmistus: 1 h 30 min

1. Aloita pullataikinan valmistaminen liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Vatkaa sekaan puolet vehnäjauhoista. Lisää sula voi ja loput jauhot.
2. Kauli tai taputtele jauhotetulla kädellä taikina leivinpaperille uunipellin päälle. Nosta taikinaa myös reunoille. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa 30-45 minuuttia.
3. Valmista täyte: Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Erota voiteluun noin 1 rkl. Sekoita rahka munien joukkoon. Lisää kerma, sokerit ja sitruunamehu.Lisää halutessasi rusinoita ja sekoita tasaiseksi.
4. Painele kohonneen taikinan reunoja ylöspäin. Voitele reunat munalla ja kaada rahkaseos taikinan päälle.
5. Paista rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes se on kypsä.


Vinkki! Voit käyttää täytteessä esim. vanilijan tai sitruunan makuista rahkaa.


Maukkaita leivontahetkiä!
<3 Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit