Pätkisjuustokakku
Leivoin ystäväni juhliin Pätkiksen makuisen juustokakun. Se onnistui hyvin ja maistui raikkaalta ja suklaiselta. Pohjana toimivat mintun makuiset Oreo-keksit ja kuorrutteena kauniin vihreäksi värjätty kermavaahto. Tein kakun kuudelle hengelle.
Ainekset:
Pohja:
80 g minttu-oreoita
30 g voita
Täyte:
200 g Pätkiksiä
2 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 dl kaakaojauhetta
1/2 dl tomusokeria
1/4 dl vettä
Koristeluun:
1 1/2 dl vispikermaa
1 1/2 rkl tomusokeria
vihreää elintarvikeväriä
pätkiksiä
minttu-oreoita
Valmistus: yli 60 min.
1. Murskaa keksit pohjaa varten tehosekoittimessa tai pakastepussissa kaulimella napauttaen. Sulata voi ja sekoita se keksi-murun joukkoon. Öljyä kevyesti noin 18 cm irtopohjavuoan reunat ja ripottele päälle tomusokeria. Vuoraa vielä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi sen päälle. Nosta pohja jääkaappiin.
2. Mittaa kattilaan Pätkikset ja 1/2 dl kermaa. Kuumenna, kunnes Pätkikset ovat sulaneet. Nosta sivuun jäähtymään. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa loput vispikermasta pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi kaakaojauheen ja tomusokerin kanssa.
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää liivatteet sen joukkoon. Sekoita liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon. Lisää joukkoon vielä sulatetut pätkikset ja sekoita hyvin. Nostele vielä joukkoon kermavaahto ja kaada täytemassa keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin ja elintarvikevärin kanssa. Ota kakun ympäriltä reunus pois ja levitä kermavaahto sen päälle. Koristele kakku rouhituilla pätkisillä ja minttu-oreoilla.
Vinkki!: Voit tuplata kakun ainekset ja käyttää suurempaa irtopohjavuokaa, niin saat sen riittämään suuremmallekin joukolle.
Kesäisiä leivontahetkiä!
<3 Anniina
Kommentit
Lähetä kommentti