Mustikka-murupiirakka



Olen lähiaikoina kokeillut paljos uusia reseptejä ja leivonta-tekniikoita, joten olen jättänyt suosiolla perinteisempiä reseptejä pois. Kävin äitini kanssa mustikassa ja päätin käyttää niistä osaa leivonnassa. Mökkiolosuhteissa ei kovin erikoisia leipomuksia voi tehdä, joten kokeilin tehdä pitkästä aikaa jotain perinteistä. Mustikka-murupiirakka maistuikin ihanan mustikkaisen pirteälle ja mehevälle. Lisäsin itse vielä kaurahiutaleita hieman vehnäjauhojen tilalle ja tykkäsin koostumuksesta tosi paljon. 
Jos käytät pakastemustikoita, on paistoaika hieman pidempi, kuin tuoreilla mustikoilla. 
Voit myös halutessasi käyttää muita marjoja.


Ainekset: pellillinen  

    200 g sulaa margariinia
3 dl sokeria               
 6 dl vehnäjauhoja      
2 dl kaurahiutaleita   
1 rkl leivinjauhetta     
1 rkl vaniljasokeria    
 3 kananmunaa          
 2 dl maitoa                
 5 dl mustikoita           

 Valmistus: yli 30 min

  • Sekoita keskenään rasva, sokeri, jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kun seos on murumaista ota siitä päällistä varten noin 2,5 dl talteen. Lisää jäljelle jääneeseen muruseokseen munat ja maito. Sekoita voimakkaasti käsin tai sähkövatkaimella kaikki aineet sekaisin.
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun korkeareunaisen uunipellin päälle ja levitä tasaiseksi. Ripottele pinnalle mustikat ja jäljelle jäänyt muruseos (2,5 dl).
  • Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes reunat alkavat saamaan hieman väriä ja piirakka tuntuu kiinteän kypsältä. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa sitten paloiksi.






~Anniina

Kommentit

  1. Uuu tosi hyvän näkösiää!!

    VastaaPoista
  2. Tosi herkullisen näköistä! Vähän jotain erikoisempaa perinteisen mustikkapiirakan tilalle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit