Mustikkamarmoroitu juustokakku



Mustikkamarmoroitu juustokakku on raikkaan mehevä kahvipöydän herkku. 
Sen kruunaa kaunis marmorikuvio.


Ainekset:                 

Pohja:                     
                   1/2 pkt digestive keksejä            
75 g voita                

Täyte:                      
          500 g maitorahkaa            
                                   180 g maustamatonta tuorejuustoa            
      1 dl vispikermaa             
   1 1/2 dl sokeria           
     3 kananmunaa             
                 1/2 dl maissitärkkelystä            
          2 tl vaniliinisokeria            
             2 rkl sitruunamehua             

Pinta:                       
                1 dl pakastemustikoita             
  3/4 rkl sokeria            

    Valmistus:   yli 60 min  

  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
  • Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella sekaisin ja kaada seos vuokaan. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta veitsellä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
  • Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä ja anna vielä jäähtyä. Koristele halutessasi ja siirrä jääkaappiin vetäytymään ja tarjoa kylmänä.






~Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit