Mustikkamarmoroitu juustokakku
Mustikkamarmoroitu juustokakku on raikkaan mehevä kahvipöydän herkku.
Sen kruunaa kaunis marmorikuvio.
Sen kruunaa kaunis marmorikuvio.
Ainekset:
Pohja:
1/2 pkt digestive keksejä
75 g voita
Täyte:
500 g maitorahkaa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 1/2 dl sokeria
3 kananmunaa
1/2 dl maissitärkkelystä
2 tl vaniliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Pinta:
1 dl pakastemustikoita
3/4 rkl sokeria
Valmistus: yli 60 min
- Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
- Sekoita täytteen ainekset sähkövatkaimella sekaisin ja kaada seos vuokaan. Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta veitsellä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä ja anna vielä jäähtyä. Koristele halutessasi ja siirrä jääkaappiin vetäytymään ja tarjoa kylmänä.
~Anniina
Oi! Ihana😻😻
VastaaPoista