Siemenleipä


Siemenleivän koostumuksesta tuli ihanan mehevä ja muhkea, koska kohotin taikinaa riittävästi. Tykkäsin myös siemenistä taikinassa, jotka toivat kivaa suutuntumaa. Voit leipoa taikinasta leipiä tai sämpylöitä.


Ainekset:

7 1/2 dl vettä
30 g hiivaa
1 rkl sokeria
3 tl suolaa
5 dl spelttijauhoja
3 dl grahamjauhoja
1 dl vehnälesietä
2 dl salaattisiemensekoitusta
3/4 dl ruokaöljyä



Valmistus:

  • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää jauhoja vähitellen kokoajan vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja alusta hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  • Ripauta taikinan päälle hiukan jauhoja ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
  • Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja muotoile leiviksi tai sämpylöiksi.
  • Peitä liinalla ja kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele siirappi-vesisekoituksella ja koristele siemenillä. 
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Älä paista kuiviksi!






~Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit