Siemenleipä
Siemenleivän koostumuksesta tuli ihanan mehevä ja muhkea, koska kohotin taikinaa riittävästi. Tykkäsin myös siemenistä taikinassa, jotka toivat kivaa suutuntumaa. Voit leipoa taikinasta leipiä tai sämpylöitä.
Ainekset:
7 1/2 dl vettä
30 g hiivaa
1 rkl sokeria
3 tl suolaa
5 dl spelttijauhoja
3 dl grahamjauhoja
1 dl vehnälesietä
2 dl salaattisiemensekoitusta
3/4 dl ruokaöljyä
Valmistus:
- Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää jauhoja vähitellen kokoajan vaivaten. Lisää lopuksi öljy ja alusta hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
- Ripauta taikinan päälle hiukan jauhoja ja peitä liinalla. Anna nousta lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kaksinkertainen.
- Vaivaa kohonnut taikina hyvin ja muotoile leiviksi tai sämpylöiksi.
- Peitä liinalla ja kohota vielä 20-30 minuuttia. Voitele siirappi-vesisekoituksella ja koristele siemenillä.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla 30-35 minuuttia. Älä paista kuiviksi!
~Anniina
Oi nam
VastaaPoista