Suklaakerroskakku



Leivoin halloweeniksi pehmeän ja suussa sulavan suklaisen kakun. Minusta kakusta tuli täyteläisen suklainen ja ihanan pehmeä. Siinä sitä leipoessani muistin, että aloitin tämän blogin kirjoittamisen vuosi sitten halloweeninä. Julkaisin ensimmäisen postaukseni, jossa oli kurpitsasämpylöiden resepti ja puhelimella otetut kuvat eri leivontavaiheista. Vaikka vuosi ei olekaan mikään kovin pitkä aika, voin ainakin itse huomata kehittyneeni alkuajoista ehkä siistimpään ja parempaan suuntaan. Toivottavasti myös tekin pidätte edelleen postauksistani ja tykkäätte blogin ulkonäöstä!

 Kakun pohja on leivottu lasitekniikalla, eli kaikkia aineita tulee saman kokoisiin laseihin saman verran munien suhteessa. Tämä kakku on myös gluteeniton, mutta voit käyttää esim. perunajauhoja tai vehnäjauhoja.



Tumma kakkupohja:

3 kananmunaa
sokeria
gluteenittomia jauhoja
kaakaojauhetta 
1/2 tl leivinjauhetta


  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Mittaa kananmunat, sokeri ja jauhot saman kokoisiin laseihin niin, että aineksia on saman verran. Laita kaakaojauhetta suunnilleen 30 % jauhojen määrästä ja lisää myös leivinjauhe jauhojen joukkoon.
  • Kaada munat ja sokeri kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Voitele 15 cm kakkuvuoka ja päällystä halutessasi leivinpaperilla. Jos teet isompaan vuokaan, lisää munia ja niiden suhteessa muita aineita paitsi leivinjauhetta.
  • Lisää jauhot muutamassa erässä siivilän läpi munavaahtoon ja kääntele varovasti. Kun taikina on tasaista, kaada se kakkuvuokaan.
  • Paista kakkua uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
  • Anna kakun jäähtyä hetki ja irroita sitten vuoka. Leikkaa kakku kolmeen osaan. (Voit pakastaa kakkua ja leikata sen hieman kohmeana, mikä vähentää murustumista.)



Suklaamousse:

300 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
300 g tummaa suklaata

  • Sulata suklaa mikrossa. Vaahdota kerma kuohkeaksi kulhossa. Vatkaa sokeri ja tuorejuusto sekaisin toisessa kulhossa.
  • Lisää jäähtynyt sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon.


Suklaaganache:

50 g tummaa suklaata
1/2 dl kermaa
2 tl glukoosisiirappia

  • Lämmitä kerma ja siirappi kuumaksi kattilassa, mutta älä kiehauta.
  • Kaada kuuma kerma paloitellun suklaan päälle kulhoon ja anna olla 5 minuuttia.
  • Sekoita rauhallisesti, jos suklaa ei ole kokonaan sulanut käytä nopeasti mikrossa.
  • Jos ganache on liian paksua, (niinkuin minulla oli) lämmitä lisää kermaa joukkoon. Ja jos se on liian löysää, lisää joukkoon pala suklaata.
  • Anna ganachen hieman jäähtyä, ennen kuin valutat sitä kakun reunoille.

Kakun kokoaminen:

  • Leivo kakku 1-2 päivää ennen täyttöpäivää ja leikkaa kolmeen kerrokseen.
  • Kostuta pohjat vaniljasokerilla maustetulla maidolla ja laita väliin halutessasi esim. kuningatarhilloa.
  • Täytä kakku suklaamoussella. Jätä ainakin 1/3 kakun kuorrutusta varten.
  • Kun olet koonnut kakun kokonaan, laita se jääkaappiin jähmettymään yön yli.
  • Koristele kakku tarjoilupäivänä suklaaganachella ja haamumarengeilla sekä macaronsseilla.









~Anniina

Kommentit

Suositut tekstit