Vadelma-raakajuustokakku


 Tätä raakakakkureseptiä ei kannata skipata, nimittäin se vie kielen mennessään!
Suosittelen testaamaan, sillä tämä resepti voi muuttaa mielipidettäsi raakakakuista ja saatat jopa jäädä koukkuun sen makuun ja siihen, miten helppoa se on valmistaa!


 Tässä muutama asia, jotka tulisi ottaa huomioon ennen kakun valmistamista:

Jos haluat, reseptiin voi käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä vadelmien sijaan. Esimerkiksi mansikka, mustikka tai vaikka passionhedelmä sopivat hyvin. 

Juustokakkumainen, hapan maku tulee täytteeseen sitruunan mehusta. Voit vähentää tai lisätä sitruunamehun määrää oman maun mukaan ( itse laittaisin hieman vähemmän, kun reseptissä). 

Jos haluat kakusta korkeamman, tuplaa täytteen määrä tai tee siihen kaksi eri täytettä.

Cashewpähkinöitä kannattaa liottaa kylmässä vedessä vähintään 3 tuntia ennen kakun valmistamista, jotta täytteeseen tulisi täyteläisempi koostumus. 



Ainekset:


Pohja:
  • 1,5 dl pekaanipähkinöitä (saksanpähkinät ja mantelitkin käy)
  • n. 7 kpl pehmeitä taateleita
  • ripaus merisuolaa
Täyte:
  • 3 dl cashewpähkinöitä liotettuna
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
  • n. 1 dl sulaa kookosöljyä
  • 1/2 dl hunajaa
  • n. 3 dl vadelmia


Valmistus:
  • Muussaa pohjan ainekset tasaiseksi massaksi esim. yleiskoneella. Lisää ripaus suolaa ja painele massa leivinpaperilla vuoratun irtopohjan (halkaisija 18 cm) pohjalle. Nosta pakkaseen.
  • Blendaa kaikki täytteen ainekset mahdollisimman sileäksi massaksi. Jos massa tuntuu liian jähmeältä, lisää joukkoon tilkka vettä. Kaada massa pohjan päälle vuokaan.
  • Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Kakku on koostaan riippuen parin tunnin sisällä valmista tarjottavaksi. Koristele haluamallasi tavalla esim. marjoilla.









~ Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit