Ananaskeksit


Suloisissa ananaskekseissä pohjana toimii sokerikeksi pohja ja kuorrutteena voikreemi.Nämä värikkäät keksit ovat kiva piristys kylmän talven keskelle. 
Itse tein keksit kaverille lahjaksi.



Ainekset: noin 25 kpl

Keksitaikina:           
100g pehmeää voita  
100g sokeria              
            2 tl vaniljauutetta tai -sokeria
     2 rkl (rasvatonta) maitoa
275g vehnäjauhoja    

Kuorrute:                 
          1 dl huoneenlämpöistä voita
1/2 dl vettä                  
2,5 - 3 dl tomusokeria
                     keltaista ja vihreää elintarvikeväriä


Valmistus: yli 60 min




1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi




2. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, vanilijauute sekä maito sekaisin.
Sekoita vain kananmunien rakenne rikki. (Älä vatkaa)

3. Kaada munaseos voi - sokeriseokseen ja sekoita kunnolla sekaisin.

5. Siivilöi jauhot sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Alusta käsin tai koneella.


6. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja kauli se 1/2 cm paksuiseksi levyksi.



7. Leikkaa paperista ananaksen muotoinen "muotti" ja leikkaa taikinasta sen muotoisia keksejä.
Nosta keksit leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista keksejä 190 - asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.

8. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja vesi sekaisin. Lisää tomusokeri aina vähän kerrallaan.
Värjää noin yksi kolmasosa kuorrutteesta vihreäksi ja loput keltaiseksi.


9. Kuorruta ananaksien "hatut" pienellä pyöreällä tyllalla ja keltaiset osat tähtityllalla.

                                                          
Mukavia leivontahetkiä!

                                                          <3 Anniina                   

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit