Gluteeniton vuohenjuustokakku


       Juhlahetkiina vaikkapa pikkujouluihin sopiva vuohenjuustokakku yllättää suolaisen ja makean yhdistelmällä. Pippurin, täyteläisen vuohenjuuston  ja makeiden taatelien yhdistelmä sopii vaihtelua kaipaaville herkuttelioille. 
 Ainekset: 8-10 annosta 

 Pohja:                         
                    125g pekaani- tai saksanpähkinöitä
 125g cashewpähkinöitä
   100g pehmeitä taateleita
1/2 tl suolaa                 
n. 1 rkl vettä               

Täyte:                         
200g vuohenjuustoa  
                    180g maustamatonta tuorejuustoa

     180g pippurituorejuustoa
3 kananmunaa           
  1 tl sokeria tai hunajaa 

Koristeeksi:             
                 punaisia ja vihreitä viinirypäleitä
rucolaa                      
viinisuolaheinää       

 Valmistus: 30-60 min







































 2. Mittaa pähkinät, taatelit ja suola monitoimikoneeseen.


1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan 24 cm )












                                    Voitele reuna tai päällystä se leivinpaperilla.


3. Hienonna ne. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.

4. Painele massa vuoan pohjalle ja siirrä jääkaappiin.


                    5. Paloittele vuohenjuusto ja hienonna se monitoimikoneessa. Lisää tuorejuustot, munat ja sokeri tai hunaja. Sekoita tasaiseksi.


6. Ota pähkinäpohja jääkaapista ja levitä täyte pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on kokonaan hyytynyt.



7. Leikkaa rypäleet puoliksi ja koristele kakku niillä, rucolalla ja suolaheinällä.



                                               Suolaisen makeita herkkuhetkiä!

                                               <3 Anniina

Kommentit

Suositut tekstit