Suklaa-laku mutakakku


Suussa sulava lakun ja suklaan makuinen mutakakku on hyvin helppo tehdä ja todella maukas jokaiseen  hetkeen sopiva kakku. Kokeilin itse isänpäiväksi ja kyllä koko perheelle maistui.



Ainekset: 16 annosta
                                                         150g leivontamargariinia tai meijerivoita                                                                            1 levy (200g) Fazer lontoonrae maitosuklaata        
                                                     2 dl sokeria                                                                     
                 2 1/2 dl vehnäjauhoja                 
1 tl leivinjauhetta        
1 tl vaniliasokeria    

Pinnalle:                   

   tomusokeria                
               tarjoa lakritsijäätelön kanssa  

  Valmistus: 30-60 min
                         
1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (halkaisijaltaan 24 cm) 
 Voitele ja jauhota vuoan reunat.


                     
        2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloteltu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut.

3.Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Kaada suklaa-rasvaseos muna-sokerivaahdon joukkoon varovasti sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniliasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaa.

4. Kaada seos vuokaan ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 20- 25 minuuttia. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja siivilöi päälle tomusokeria.


Vinkki!: Jätä kakku keskeltä taikinamaiseksi niin saat maukkaamman lopputuloksen.

Helppoja herkutteluhetkiä!

<3 Anniina                       

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit