Laskiaispullat


 Laskiaispulla syntyy helposti kuohkeasta pullasta, täyteläisestä kermavaahdosta ja hillo/ mantelisydämestä.


Ainekset: 12 kpl       

Taikina:                     
5 dl maitoa               
50 g hiivaa               
1 tl suolaa                
2 dl sokeria             
2 tl vanilijasokeria   
2 tl kardemummaa 
200 g voita              
16 dl vehnäjauhoja  

Pinnalle:                 
kananmuna           
raesokeria             
mantelilastuja       
tomusokeria         
kinuskikastiketta  

Täyte:                   
hilloa                    
  tai mantelimassaa 
kermaa                


         Valmistus: yli 60 min.   


1. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, suola, sokeri, vanilijasokeri ja kardemumma
2. Lisää jauhot vähitellen. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.
3. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tangosta pieniä paloja ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
5. Voitele pullat munalla ja sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja ( tai vain jompaa kumpaa)
6. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia 225 asteessa. Jäähdytä.
7. Leikkaa pullista hatut pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota reilusti kermaa päälle ja nosta hattu paikoilleen.
8. Sirottele tomusokeria siivilän läpi ja viimeistele halutessasi kinuskikastikkeella





Taikinaisia leivontahetkiä!
<3 Anniina                      

Kommentit

  1. Voi! Näyttää niin ihanilta!♥

    VastaaPoista
  2. Oooi tosi herkullisen näköisiä!
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit