Laskiaispullat
Laskiaispulla syntyy helposti kuohkeasta pullasta, täyteläisestä kermavaahdosta ja hillo/ mantelisydämestä.
Ainekset: 12 kpl
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
2 tl kardemummaa
200 g voita
16 dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
kananmuna
raesokeria
mantelilastuja
tomusokeria
kinuskikastiketta
Täyte:
hilloa
tai mantelimassaa
kermaa
Valmistus: yli 60 min.
1. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva, suola, sokeri, vanilijasokeri ja kardemumma
2. Lisää jauhot vähitellen. Alusta hyvin pehmeäksi taikinaksi huoneenlämpöisen rasvan kanssa.
3. Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä tangoksi. Leikkaa tangosta pieniä paloja ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla 20 minuuttia.
5. Voitele pullat munalla ja sirottele päälle raesokeria ja mantelilastuja ( tai vain jompaa kumpaa)
6. Paista pullia uunin keskitasolla 10-12 minuuttia 225 asteessa. Jäähdytä.
7. Leikkaa pullista hatut pois. Levitä hilloa tai leikkaa mantelimassasta pari ohutta viipaletta väliin. Pursota reilusti kermaa päälle ja nosta hattu paikoilleen.
8. Sirottele tomusokeria siivilän läpi ja viimeistele halutessasi kinuskikastikkeella
Taikinaisia leivontahetkiä!
<3 Anniina
Voi! Näyttää niin ihanilta!♥
VastaaPoistaOooi tosi herkullisen näköisiä!
VastaaPoistahttp://mahdollisestiehka.blogspot.fi/