Runebergintortut


Talven maistuvaan leivonnaiseen, runebergintorttuun saat korppujauhon korvattua joulusta jääneistä pipareista.


Ainekset: 12 kpl

Tortut:              

150g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
     1 dl mantelijauhetta
                 1 dl pipareita murennettuna
        1 1/2 dl vehnäjauhoja
 1 tl leivinjauhetta

Koristeeksi:   
              1 dl vadelmamarmeladia
                      2 tl vettä (tai punssia)


        Valmistus: yli 60 min

1. Sekoita kuivat aineet ja leivinjauhe keskenään.
2. Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen ja vatkaa voimakkaasti.
3. Sekoita joukkoon jauhoseos                             
4. Nostele taikina lusikoilla vuokiin.                      
5. Halutessasi voit piilottaa torttujen sisään pienen nokareen marmrladia.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 13-15 minuuttia.
7. Jäähdytä ja irrota vuoista (paperimuotteja ei välttämättä tarvitse irrottaa)
8. Valmista kuorrutus sekoittamalla tomusokeriin vähän kerrallaan nestettä.
9. Nosta torttujen päälle nokare marmeladia ja pursota kuorrutteella rengs sen ympärille.


    Maukkaita leivontahetkiä!  
    <3 Anniina



Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit