Mozzarella-tomaattipiirakka

Tomaatti-mozzarellapiirakka maistuu ihanasti pestolta ja tuoreelta basilikalta. Piirakka sopii hyvin vaikka vieraille tarjottavaksi.


Ainekset:    

Pohja:          
                1 dl perunasosejauhoja
            2 dl hiivaleipäjauhoja
        1/2 tl leivinjauhetta
               100 g voita/margariinia
n. 3 rkl vettä

Täyte:          
        150 g mozzarellaa
 2-3 tomaattia
             ripaus mustapippuria
                                        3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
   2 kananmunaa
       2 dl ruokakermaa
          3 rkl vihreää pestoa


            Valmistus: yli 30 min


  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.
  • Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Laita viipaleet esipaistetun pohjan päälle. Ripottele viipaleiden pinnalle mustapippuri ja basilika.
  • Sekoita munat, kerma ja pesto kulhossa. Kaada seos piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa jäähtyneenä.









~Anniina

Kommentit

Suositut tekstit