Tomaatti-mozzarellapiirakka maistuu ihanasti pestolta ja tuoreelta basilikalta. Piirakka sopii hyvin vaikka vieraille tarjottavaksi.
Ainekset:
Pohja: 1 dl perunasosejauhoja 2 dl hiivaleipäjauhoja 1/2 tl leivinjauhetta 100 g voita/margariinia n. 3 rkl vettä
Täyte: 150 g mozzarellaa 2-3 tomaattia ripaus mustapippuria 3/4 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna 2 kananmunaa 2 dl ruokakermaa 3 rkl vihreää pestoa
Valmistus: yli 30 min
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva ja lisää vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 8 minuuttia.
- Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Laita viipaleet esipaistetun pohjan päälle. Ripottele viipaleiden pinnalle mustapippuri ja basilika.
- Sekoita munat, kerma ja pesto kulhossa. Kaada seos piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Tarjoa jäähtyneenä.
|
Kommentit
Lähetä kommentti