Juhlava ja moderni juustokakku on täydellinen makean ja happaman yhdistelmä brownie-pohjalla juhliin tai vaikkapa uuden vuoden pippaloihin.
Ainekset: noin 8 annosta
Pohja: 100 g tummaa leivontasuklaata 100 g voita 3/4 dl sokeria 1/2 dl ruokokidesokeria 3/4 dl vednäjauhoja 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta 1/2 tl vaniliasokeria 2 pientä kananmunaa
Täyte: 2 dl kuohukermaa 180 g maustamatonta tuorejuustoa
Kinuskitäyte: 1 dl kuohukermaa 3/4 dl fariinisokeria 1 rkl sokeria 2 liivatelehteä 1 rkl kevytmaitoa
Karpalotäyte: 2 1/2 dl karpaloita 4 rkl sokeria
1 tl vaniliasokeria
4 liivatelehteä
1 rkl kevytmaitoa
Koristelu:
1/2 dl kuohukermaa
100 g leivontasuklaata
1/2 rkl voita
suklaakarpaloita
(macaronsseja)
Valmistus: yli 60 min
1. Voit valmistaa kinuskitäytteen kinuskikastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekotellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.
2. Sulata rasva miedolla lämmölläkattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan (halkaisijaltaan 18 cm) irtopohjavuokaan.
3. Paista 175- asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä.
4. Vaahdota kerma täytteitä varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa kahteen kulhoon.
5. Kinuskitäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte jäähtyneen browniepohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin.
6. Karpalotäyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolet hieman sulaneista karpaloista sauvasekoittimella. Sekoita karpalosose, kermavaaahtoseos, sokeri ja vaniliasokeri keskenään. Lisää joukkoon loput karpalot kokonaisina. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä karpalotäyte heti kinuskitäytteen pääle, sillä hyytyminen alkaa nopeasti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään 4 tuntia.
7. Kuumenna kerma kattilassa. siirrä kattila pois levyltä ja lisääjoukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut lisää joukkoon voi ja sekoita tasaiseksi.
8. Irroita kakku irtovuoasta ja viimeistele reunat kuumalla veitsellä. Nosta tarjoiluvadille ja valuta lämmintä suklaakuorrutetta kylmän kakun toiselle reunalle lusikalla niin, että suklaa valuu kakun reunaa pitkin alas.Levitä lopuksi suklaakuorrutetta kakun puolikkaan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele pinta esimerkiksi kohmeisilla tai suklaakuorrutteisilla karpaloilla ja macaronsseilla.
|
Vau toi on sika coolin näkönen!!
VastaaPoista