Saaristolaisleipä


Tänään leivoin ensimmäistä kertaa saaristolaisleipää. Se onnistui erinomaisesti ja ajattelin tarjota sitä kylmäsavulohen kera joulupöydässä. Tumman kuoren salaisuutena on siirappivesi, joka antaa kovan ja rapean pinnan leivälle.


Ainekset: 2 kpl    

         3 dl kolmen viljan leseitä
  3 dl siirappia          
4 dl ruisjauhoja    
             9 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 rkl suolaa          
 3 dl kaljamaltaita  
  1 l piimää              
75g hiivaa            
                2 rkl voita vuokien voiteluun

Siirappivesi:        
1/2 dl siirappia      
1 1/2 dl vettä        


     Valmistus: yli 60 min
     
1. Lämmitä piimä käden lämpöiseksi ja lisää siihen hiiva.
Sekoita joukkoon kaikki muut aineet. Älä vaivaa taikinaa.


2. Kaada taikina kahteen 1,5 litran vetoiseen suorakaiteen muotoiseen,
voideltuun leipävuokaan.

3. Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa 2 tuntia..
Voitele leipien pintaa siirappivedellä muutaman kerran paiston aikana.


Lämpimiä leivontahetkiä!

<3 Anniina                      

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit