Moikka!
Vihdoin löysin yksinkertaisen ja varmasti onnistuvan macaron-reseptin.
Täytteitä ja itse macaronsseja voi tehdä kaiken makuisia ja värisiä lisäämällä elintarvikevärejä. Macaronsseja voi pakastaa jo täytekkin niiden sisällä. Ne säilyvät hyvinä pitkään. Ota ne sulamaan noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Ainekset: noin 40 kpl
300 g mantelijauhoja 300 g tomusokeria 110g kananmunan valkuaista 300g hienoa sokeria 75 g vettä 110 g kananmunan valkuaista
Pinkki kuorrutus:
150g voita 3 dl tomusokeria ( mansikan makuista)
Keltainen kuorrutus:
75g voita 1/2 dl tomusokeria kookoshippuja
Valmistus: yli 60 min
1. Siivilöi tomusokeri ja mantelijauho yhteen. Saat parhaimman lopputuloksen, jos toistat tämän muutaman kerran tai hienonnat monitoimikoneella. 2. Lisää manteli tomusokeri-seokseen valkuaiset ja sekoita tasaiseksi.
3. Laita vesi ja hieno sokeri pieneen kattilaan ja keitä se 120 asteiseksi.
4. Vatkaa loput valkuaiset vaahdoksi ja lisää vesi-sokeri seos ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes se on muuttunut kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. 5. Lisää valkuais-seos manteli-seokseen aina vähän kerrallaan ja kääntele ne huolellisesti tasaiseksi nuolijaa apuna käyttäen. Oikea koostumus on kiinteä, mutta laskeutuu nuolijasta paksuna nauhana. 6. Laita macaronmassaa pursotin pussiin, jossa on pyöreä tylla. Pursota massaa leivinpaperin päälle uunipellille haluamasi kokoiiksi macaronseiksi. 7. " Hakkaa " peltiä pöytään, jotta suurimmat ilmakuplat lähtisivät pois. Anna macaronsien levätä 30- 60 minuuttia ennen paistamista. 8. Paista macaronsseja 8- 12 minuuttia 180 asteessa.
9. Kun macaronssit ovat jäähtyneet vatkaa kuorutuksen aineet keskenään ja täytä macaronssit täytteellä.
|
Ihana postaus ja ihanat kuvat!! En oo ikinä leiponu macaronsseja, mutta voishan sitä joskus kokeilla. Tosi ihania kuvia!!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä!
Poista