Piparien koristelua

 
Leivoin hiukan pipareita ja testailin vähän uusia koristelu tekniikoita. Kirjottelin vähän pikeerien ohjeita ja kuinka tehdä marmori kuvio. Vain mielikuvitus on rajana!







Juokseva pikeeri: 

1 kananmunan valkuainen
 2 dl tomusokeria 
1/2 tl sitruunamehua
 (muutama tippa elintarvikeväriä)

Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja lusikoi pursotinpussiin. Tai leivinpaperitötteröön. Jos haluat aivan ohutta pikeeriä vähennä tomusokerin määrää 1/2 dl.
 

Jäykkä pikeeri: 

1 kananmunan valkuainen 
3 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
(muutama tippa elintarvikeväriä) 

Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja lusikoi pursotinpussiin tai leivinpaperi tötteröön. Oikein ohuita pääriviivoja (ja pientä tyllaa) varten pikeeri saa olla hieman löysempää.
 


Marmorikuviointi:  Pursota ensin piparin reunaan kehysviiva jäykällä pikeerillä ja anna kuivua. Täytä pinta juoksevalla pikeerillä ja anna tasoittua. Pursota heti päälle toisen värisellä jäykällä pikeerillä kolme ohutta sisäkkäistä rengasta.Vedä cocktail tikulla ensin kahdeksan sädettä keskeltä reunoille ja sitten kahdeksan sädettä reunoilta keskipisteeseen, edellisten vetojen väleihin. Viimeistele halutessasi koristerakeilla ja anna kuivua.
Sitten vain kokeilemaan ja keksimään erilaisia marmorikuvioita!   <3 Anniina        


Kommentit

  1. Tää on kyllä niin tarpeen!! Oon super huono koristelemaan pipareita, koska niistä tulee niin kökköisiä ja huonoja, mutta ens kerralla kun leivon pipareita, aijon satavarmasti testata noita marmorikuvioisia!!♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit