Piparminttukääretorttu


Leivoin pikkujouluihin karkkikepin mallisen kääretorttukakun.  Siitä tuli ainakin minun makuun aika makea, joten jos haluat voit jättää pohjasta hieman sokeria pois.



Ainekset: noin 15 palaa

Torttupohja:                
                 4 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 1/2 dl sokeria            
1 dl mantelijauhetta      
    1/2 dl perunajauhoja         
              3 rkl kaakaojauhetta ( leivonta) 
1 tl leivinjauhetta          

Täyte:                         
1 dl vadelmahilloa       
2 dl kuohukermaa      
                    200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria               
1 tl vaniliasokeria        
1 tl piparminttuaromia 

Koristelu:                  
                       Punaista ja valkoista sokerimassaa  





1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

 

2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon.
Sekoita varovasti nostellen.

3. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi.



4. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.


5. Levitä pohjalle hillo.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto. 
Mausta sokerilla ja piparminttuaromilla. 
Levitä seos hillon päälle, säästä hieman kuorrutusta varten.

+

 7. Kääri torttu napakaksi rullaksi leveämmän sivun suunnasta ja käännä sauma rullan alle. Leikkaa kääretortusta noin 20 sentin pituinen pala karkkikepin rungoksi. Leikkaa lopusta kääretortusta kolmion muitoisia paloja karkkikepin kaarrosta varten.
 










8. Levitä karkkikeppirullalle ohut kerros täytrttä ja paikkaa taitoskohtia sillä. Kauli valkoinen sokerimassa levyksi ja nosta levy karkkikeppirullan ympärille. Siisti reunat. Kauli punaisesta sokerimassasta nauhoja ja laita ne valkoisen massan päälle.
                                                 Jouluisia leivontahetkiä!                                                   
                                                 <3 Anniina

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit